Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
Jag vill helst kalla mig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept... Det går väl si och så men ibland så händer det 😝

lördag, juni 20, 2009

Persikosalsa...

Recept nr två från gårdagen :)

4 persikor
6 marinerade soltorkade tomater
1 röd lök
3 msk hackad bailika
3 mask hackad persilja
2 msk kallpressad olivolja
½ msk vit balsamicoinäger med fikon
½ tsk salt
1-2 tsk råsocker el honung
½ hackad chilifrukt utan väggar o frön
1 vitlöksklyfta

Hacka allt och blanda samt låt stå ett par timmar, allra helst över natten. Servera till grillat kött eller när som du vill ha ett friskt och smakrikt tillbehör.

Idag blandade jag resterna av salsan med resterna av den kalla såsen som serverades till köttbullarna och det vart helt okej det med :) Den såsen bestod av turkisk yogurt som jag rörde ner lite sweet chilisås i... enkelt o lätt.

Inga kommentarer: