Ännu ett recept *S*
till ca 4 personer (det här är svårt eftersom jag kör på känn...)
Dressingen först:
saft och zest av 2 citroner
2 äggulor
2-3 tsk honung el råsocker
1-1,5 dl kallpressad rapsolja (Gunnsarshögs är oslagbar *S*)
salt och peppar
ev lite finriven vitlök
Vispa ihop marinaden och låt stå medan du fixar resten.
8-10 st färskpotatisar
1 knippe rädisor
5-8 champinjoner
1/4 aubergine
1 knippe färsk gul el röd lök
1-2 små späda färska vitlökar
Skär den skrubbade potatisen i kvartar (eller fler delar om de är stora)och koka dem, dela ev rädisorna om de är stora och förväll dem i 3-4 minuter tillsammans med löken (som du halverat, spara lökstjälkarna till nån sås eller marinad). Hyvla auberginen med en osthyvel el liknande och salta lite på strimlorna. Rensa svampen och dela den i kvartar.
Grilla/stek auberginen och svampen -krydda inte! och blanda sedan med marinaden. Servera genast :) eller så snart som möjligt... den är godast varm/ljummen
Vill man är det jättegott att ha lättförvällda färska morötter, förvälld el grillad sparris (både grön o vit är god i -varför inte lite av varje, den vita förvälld och den gröna grillad) Man kan stort sett ha vilka grönsaker som helst i helt enkelt men hoppa inte över de förvällda rädisorna, de gör en del av salladen med sin milda smak.
Att koka rädisor ett par minuter tar bort en stor del av pepprigheten, prova gärna att koka ett par och ät dem varma med ett gott örtsmör -perfekt fredagsmys ;)
lördag, juni 20, 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar