Första experimentet idag blev en sill med bacon o pepparrot :) nu äter jag ju inte pepparrot men jag fick hjälp med provsmkningen o de sa att det var en lagom mild pepparrotssmak, alltså kan man öka på mängden pepparrot om man gillar det :)
2 burkar matjessill (á 200 g)
1 pkt bacon (á 140 g)
½ syrligt äpple
½ dl crème fraiche
3 msk majonäs
1 msk riven pepparrot
nymald svartpeppar efter smak
Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
Riv äpplet grovt.
Låt sillen rinna av....du behöver inte spara på spadet.
Blanda allt utom sillen o smaka av... o rör sedan ner sillen.
Låt den stå o dra till sig i kylskåp i ett dygn. Den håller ca 1 vecka :)
2 burkar matjessill (á 200 g)
1 pkt bacon (á 140 g)
½ syrligt äpple
½ dl crème fraiche
3 msk majonäs
1 msk riven pepparrot
nymald svartpeppar efter smak
Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
Riv äpplet grovt.
Låt sillen rinna av....du behöver inte spara på spadet.
Blanda allt utom sillen o smaka av... o rör sedan ner sillen.
Låt den stå o dra till sig i kylskåp i ett dygn. Den håller ca 1 vecka :)
2 kommentarer:
Nu står den i kylemn, tack för tipset!!!!
God Jul!!!
Tackar. Dubblade mängden pepparrot och tyckte den kom fram fint mot sältan. Men så gillar jag pepparrot också;-)
Skicka en kommentar