Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
Jag vill helst kalla mig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept... Det går väl si och så men ibland så händer det 😝

tisdag, december 08, 2009

Och så lite sill till då...

Första experimentet idag blev en sill med bacon o pepparrot :) nu äter jag ju inte pepparrot men jag fick hjälp med provsmkningen o de sa att det var en lagom mild pepparrotssmak, alltså kan man öka på mängden pepparrot om man gillar det :)



2 burkar matjessill (á 200 g)
1 pkt bacon (á 140 g)
½ syrligt äpple
½ dl crème fraiche
3 msk majonäs
1 msk riven pepparrot
nymald svartpeppar efter smak

Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
Riv äpplet grovt.
Låt sillen rinna av....du behöver inte spara på spadet.
Blanda allt utom sillen o smaka av... o rör sedan ner sillen.
Låt den stå o dra till sig i kylskåp i ett dygn. Den håller ca 1 vecka :)

2 kommentarer:

annamaria sa...

Nu står den i kylemn, tack för tipset!!!!

God Jul!!!

Anonym sa...

Tackar. Dubblade mängden pepparrot och tyckte den kom fram fint mot sältan. Men så gillar jag pepparrot också;-)