Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
37-årig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept...

måndag, november 07, 2016

Briegratinerad sparris

När resten av familjen åt potatisgratäng passade jag på att testa nya grejjer och det här var nog bland det godaste jag någonsin ätit, så gott att jag inte ens funderade på hur jag skulle kunna utveckla smakerna och när det gäller mig vill det inte säga lite ;) gillar man sparris så rekommenderar jag detta! Äter man lågkalorikost är det ett smakrikt alternativ till potatisgratängen men det funkar självklart som ett grönsakstillbehör också.Du behöver:

ca 500 gr grön sparris
1 msk smält smör (eller olja)
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
100-150 gr brieost
1-1,5 dl riven mozzarellaost

Värm ugnen till 200 grader.
Välj om du vill ha hela sparrisar eller i bitar, jag valde att ha den i bitar. Pressa vitlöksklyftorna och blanda ner i smör/olja och vänd runt sparrisen i blandningen i en ugnsfast form, salta och peppra efter behag. Ställ in i ugnen 5-10 minuter beroende på hur tjock sparrisen är samt hur mjuk du vill ha den. Jag som hade den i bitar valde att spara knopparna till nästa vända.
Ta ut ur ugnen, höj värmen till 250 grader. Fördela först hälften av mozzarellan(och knopparna om du har dem kvar) över sparrisen, sedan brieosten och till sist resten av mozzarellen. Gratinera sedan 4-7 minuter tills osten fått fin färg.

Inga kommentarer: