Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
Jag vill helst kalla mig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept... Det går väl si och så men ibland så händer det 😝

tisdag, augusti 15, 2017

En början...

Det här är en början på en radda inlägg som kommer vara utan bilder. De flesta är veganska och är i första hand till de fantastiska människor jag jobbade med under en annorlunda vecka i augusti -17 på en lägergård utanför Smögen. Jag älskar er allihop och är så glad att jag fick lära känna er!


Jag börjar med ett recept på kebabkryddan Shawarma

Blanda i en burk med tättslutande lock:
1 msk malen spiskummin
1 msk malen koriander
1 msk vitlökspulver
1 tsk malen kardemumma
2 tsk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
0,5 tsk malda kryddnejlikor
0,5 tsk cayennepeppar
1 tsk svartpeppar
0,5 tsk  malen kanel

För att göra en "äkta" kebab marinera kyckling eller fläskkött med:

2 dl turkisk yoghurt
0,5 dl ketchup
0,5 dl rapsolja
3 pressade vitlöksklyftor
4 msk vitvinsvinäger
1 pressad citron
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1,5-2 msk shawarmakrydda

För veganskt alternativ byt ut yoghurten mot havrefraiche och marinera förkokta sojabitar.


Inga kommentarer: