Enkel som attan...bara att ha lite "dålllammoooddd" (tålamod för er som kanske är utrustade med det ;) varken jag eller sonen är bra på det -ordet jag skrev betyder egentligen "dåligt tålamod" för oss som inte har det!!)
Tryffeltårta

Botten:
1 dl sirap
250 gram jordnötssmör, gärna med bitar i
6 dl flingor, helst lite grövre typ Specialflingor
Tryffel:
400 gram mörk choklad (gärna 70%-ig)
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
ev 1 msk konjak
Klä en plastburk eller kakform med plastfolie. Smält sirapen i en kastrull och rör ner jordnötssmöret. Värm försiktigt upp blandningen så att jordnötssmöret smälter men absolut inte mer.
Dra kastrullen av plattan och rör ner flingorna. "Mosa" flingorna lätt så det krossas lite och blanda tills de är helt täckta av jordnöts-smeten.
Tryck ut massan i ett jämnt lager i botten av formen.
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och mjölken och slå den heta blandningen över chokladen. Rör tills all chokladen smält och tillsätt ev konjak. Rör till en slät smet och häll smeten över jordnötsbottnen. Dekorera ev med lite strössel och/eller annat pynt.
Ställ i kylskåp att stelna minst ett par timmar eller helst över natten (där kom det där tålamodsprövandet...)
Njut kakan i små bitar...
1 kommentar:
nu har jag gjort den här - och den var enastående god:)
Skicka en kommentar