Trots att kameran strejkar så lägger jag ut receptet nu...
Ju bättre choklad desto godare kaka tycker jag!
Marängkaka med choklad
Ugn 175 grader i ca 20 minuter
100 g smör
o,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
2 äggulor
0,5 msk vatten
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 tsk vaniljsocker
100 gr choklad
2 äggvitor
1,5 dl socker
Rör smör och socker mjukt och blanda sedan i de andra ingredienserna. Bred ut smeten i en välsmord och bröad form (smeten ska vara ganska hård).
Smält chokladen och ringla över smeten, spara lite till ovansidan.
Vispa äggvitorna och socker till en marängsmet som du brer ovanpå kakan.
Grädda den i 175 grader ca 20 minuter.
Ringla restrerande choklad över kakan. Skär gärna upp den innan den svalnat helt.
Jag tycker den här kakan nästan är godast dagen efter man bakat den när kakbottnen satt sig och blivit något mitt emellan en mördeg och en sockerkaksdeg.
Men...det är svårt att hålla sig ifrån den så länge ;)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar