Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
37-årig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept...

tisdag, december 07, 2010

7 december -snapsprovning

Efter lite julstök idag var det dags att bege sig till den stora staden Göteborg och gå på snapsprovning och Glöggmingel med Snälleröds Ekologiska snaps o glögg på Palace arrangerat av Spot and Tell

Det hela började med glöggmingel där Snälleröds Vita glögg serverades med russin och mandel som sig bör. Det var en väldigt smaklig starkvinsglögg som inte är smaksatt med några konstigheter utan försöker efterlikna den typ av vit glögg som kunde serverats på Gustav Wasas tid. Den var inte så söt som många andra glöggar kan vara och hade en välbalanserad kryddning.Vill även du smaka denna glögg gäller det nog att skynda på -lagret börjar sina ;)

Vi fick också veta lite mer om själva Palace -både historia och vad som komma skall...

Men det var ju snapsarna som var huvudnumret och vi fick ta plats i gröna salongen där mat och dryck var framdukat.Vi fick varsin tallrik där det låg löksill, gravad lax med hovmästarsås, julskinka med rödbetssallad, kalkon med en underbar potatissallad (helt i klass med den jag gör själv *s*), en rejäl bit cheddarost samt en liten skål med jansson.
Vi fick också varsin förpackning med 5 små flaskor snaps :)

Maten smakade förträffligt trots att jag är tämligen trött på allt vad julmat heter redan, det var nog kalkonen och potatissalladen som hjälpte till... eller det underbara brödet!!! Snälleröds Ångbryggeri AB har en ägare som heter Eric Berntson och han har en fru som har ett bageri där man bakar kavring utan att dränka degen med sirap... alltså, ett kavringskryddat surdegsbröd som faktiskt kan vara värt en resa bara det :)


Snapsarna fick vi då i en mycket tilltalande förpackning, etiketterna var stilrena och informativa, helt klart ett vinnande koncept. Jag som inte kan kalla mig snapsvirtuos, som inte skulle få för mig att köpa hem en flaska akvavit skulle mycket väl kunna köpa en sån här låda och ha hemma för att bjuda på.Jag ska inte ge mig in på att recensera snapsarna var för sig, inte ikväll iallafall för det var ett helhetsintryck som måste landa lite. Kan dock avslöja att min favorit blev Jungfrun i flaskan med den gröna etiketten :)

En mycket trefwlig och gifwande afton, ett stort tack till Snälleröds, Spot and tell samt Palace för ett trevligt arrangemang.

***************************************************************

Varför är det så att snapsen fått en sån undanskymd plats för oss svenskar? Det är ju en tradition att dricka snaps till maten, vi svenskar är dåliga på att hålla liv i våra traditioner men anammar gärna andra länders...
Kanske borde man skriva mer om just sånt som traditioner.
I snapsens tecken börjar jag med den värmländska trappsnapsen -en osötad körsbärssnaps som skall intagas innan man kliver över tröskeln vid festligheter för att inte oinjudna samt oknytt etc skall kunna följa med.
Fyll på med nån annan snapstradition är du snäll!!!

1 kommentar:

Linn Jansson sa...

Låter som ni hade en riktigt trevlig kväll :) Var själv med på snapsprovningen i Stockholm och håller med om att glöggen var riktigt smaklig! Kavringen fick vi dock inte smaka på den gången och ni är flera som skrivit gott om den så jag måste ju säga att jag blir lite nyfiken..

Ha en bra kväll och hoppas vi ses på ett nytt event inom kort :)

Vänliga hälsningar,
Linn Jansson, Spot and Tell