Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
Jag vill helst kalla mig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept... Det går väl si och så men ibland så händer det 😝

fredag, november 04, 2011

Pepparkakspinnar

För att variera pepparkaksbaket (och för att jag hade en snygg skål som jag ville ha nåt kul i) så har jag gjort pepparkakspinnar idag :)

Ta din favoritpepparkaksdeg -eller gör som jag, köp ett paket färdig ;)

Kavla ut den tunnt, helst direkt på pappret för att underlätta lite. Skär i smala remsor, ca ½ cm breda och 10 cm långa. Pensla med uppvispat ägg och strö på en massa pärlsocker.
Dra isär remsorna så mycket du kan, en stekspade eller palettkniv är ett bra redskap.
Grädda 5-8 minuter i 200 grader varm ugn.
Låt dem kallna och ställ dem i ett glas :)

Det går såklart att göra dem bredare också.

Det var en riktig höjdare att ha pärlsocker på pepparkaksdegen så det gör jag om!!!

2 kommentarer:

mia sa...

tack för tipset :-)

bollebygdsbo sa...

Instämmer - tack för tipset. ;))