![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiT9xU5FVvw072TZglCpTfpEvRqlkXPCkngPDboOV2b3KGwYYQ8YTubTL6ABTbrM9JiD0vOeXG2JL8dKWhhqyZfY00zmgRQ_3l5P3sRoMp-s08Rzxmdj_urzmpj-ccIroV00zNPKltu880v/s200/tomatmarmelad2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6Gef1PdHbMCDO7yKPhnsKVt-T58m42-l6FJYrHsSqRxasjgcNe8usegJhP_ua4V3K7jpOcGTm7-Nzk1-gD932l6rq02klVDiwKGo9CCqQ2oWo59RwLUekMfuu5-KLTFViRoXrx1JnYDFg/s200/tomatmarmelad.jpg)
Tomatmarmelad
½ kg gröna tomater
5 dl syltsocker (lite fusk men det fungerar)
saft och skal (bara det gula) av en citron
1 vaniljstång
Blanda allt i en vid gryta. Koka upp på svag värme och låt sedan koka tills det ehla tjocknar till marmeladkonsistens. Burka upp.
Jättegott till ost, spec getostar typ röd caiprin...
3 kommentarer:
tomat och vaniljstång...
jag måste nog vänja mig tankemässigt vid den smakkombinationen innan jag vågar mig på att göra det:)
det är en ljuvlig kombination...dessutom kan man använda röda tomater om man vill ha en sötare marmelad.
det låter helt osannolikt:)
jag måste nog prova att göra det snart:D
Skicka en kommentar