Var in till byn idag och hittade finfina gröna tomater. Inspirerad efter måndagens provjobbande så var jag bara tvungen att jobba vidare på ett recept...och resultatet blev då :
Tomatmarmelad
½ kg gröna tomater
5 dl syltsocker (lite fusk men det fungerar)
saft och skal (bara det gula) av en citron
1 vaniljstång
Blanda allt i en vid gryta. Koka upp på svag värme och låt sedan koka tills det ehla tjocknar till marmeladkonsistens. Burka upp.
Jättegott till ost, spec getostar typ röd caiprin...
onsdag, september 17, 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
tomat och vaniljstång...
jag måste nog vänja mig tankemässigt vid den smakkombinationen innan jag vågar mig på att göra det:)
det är en ljuvlig kombination...dessutom kan man använda röda tomater om man vill ha en sötare marmelad.
det låter helt osannolikt:)
jag måste nog prova att göra det snart:D
Skicka en kommentar