Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
Jag vill helst kalla mig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept... Det går väl si och så men ibland så händer det 😝

måndag, maj 04, 2009

Laxspett


Vi gjorde små smaskiga spett av saffransmarinerad laxfilé och crabfish, det senare var helt lillkillens förslag -han älskar verkligen crabfish. Lite ledsna blev vi dock när han på väg hem läste innehållsförteckningen (vilket vi för en gångs skull missat)och ser att det var glutamat i ICA´s variant av crabfish...

Marinaden gjorde vi av rapsolja, saffran, rostad malda fänkålsfrön, smulad torkad harsyra, svartpeppar och havssalt. Samma kryddmix blandade vi med gräddfil o creme fraiche till sås...

Till detta hade vi en risonisallad, helt enkelt bara kokt risoni som vi blandat med skivad vårlök och en örtolja (vi mixade olivolja med vitlök o persilja, lite kirskål samt salt o peppar, en skvätt äppelcidervinäger för balansens skull)

Det är nåt speciellt med att äta ute trots att regnet hänger i luften o det blåser lite småkyligt...

Inga kommentarer: