måndag, maj 04, 2009
Laxspett
Vi gjorde små smaskiga spett av saffransmarinerad laxfilé och crabfish, det senare var helt lillkillens förslag -han älskar verkligen crabfish. Lite ledsna blev vi dock när han på väg hem läste innehållsförteckningen (vilket vi för en gångs skull missat)och ser att det var glutamat i ICA´s variant av crabfish...
Marinaden gjorde vi av rapsolja, saffran, rostad malda fänkålsfrön, smulad torkad harsyra, svartpeppar och havssalt. Samma kryddmix blandade vi med gräddfil o creme fraiche till sås...
Till detta hade vi en risonisallad, helt enkelt bara kokt risoni som vi blandat med skivad vårlök och en örtolja (vi mixade olivolja med vitlök o persilja, lite kirskål samt salt o peppar, en skvätt äppelcidervinäger för balansens skull)
Det är nåt speciellt med att äta ute trots att regnet hänger i luften o det blåser lite småkyligt...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar