Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
Jag vill helst kalla mig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept... Det går väl si och så men ibland så händer det 😝

måndag, maj 04, 2009

Smulbiffar

Meningen var att vi skulle grilla typ kebabrullar...

Ren nötfärs blandades med ägg, stekt lök, ströbröd, grädde o kryddor till en smet som såg ut som köttfärssmetar brukar se ut :)
Provstekning skedde... den höll ihop fint o smakade bra...
rullarna formades o ställdes i kylskåpet för att invänta tiden då det var dags att grillas...

En enkel pastasallad till, koka pasta, blanda i lite örter o kryddor, en skvätt god olivolja, lite majs, nån tesked citronvinäger...

Sås... turkisk yogurt med "Hot love" (kryddblandning no 1 i min love-collection *s*)

Så...äntligen dags att grilla... ett och annat moln förmörkade himlen men vi hoppades på att hinna sitta ute och äta innan regnet kom...

På med rullarna, känns fortfarande som lite fusk att grilla på gasolgrillen jag fick i flyttpresent men det ska väl gå över... just vid det här tillfället blev jag mer än tacksam över att det var denna grillen och att det inte är något galler utan en randig teflonbelagd platta... för när rullarna skulle vändas höll de inte alls ihop... det blev ett enda smul av alltihop... men det fick grilla klart o ätas som "Smulbiffar" för smaken fanns där ju fortfarande... och tillresta gäster ansåg det bara vara positivt att även någon som jobbar som kock kan misslyckas ibland *ler*

Så här var det meningen att det skulle se ut... men såhär såg allt det övriga ut:

1 kommentar:

Admin sa...

Att blogga om misslyckanden är kul, bra för egot att misslyckas ibland och våga visa det.

Ditt misslyckande gick iaf att äta, det gjorde inte mitt.. ;) Baguette blev Sköldette *hehe*
http://receptomaten.blogspot.com/2009/04/skoldette-misslyckat-bak.html