Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
37-årig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 så jag kan numera titulera mig som caféägarinna :)

torsdag, juli 30, 2009

Efterrätt...

Efter lasagnen serverades det en kladdkaka... på mitt vis givetvis, alltså, förutom vispad grädde till fick man konserverade päron till, en liten miss i skrivandet av shoppinglista gjorde att myntan fick utgå (egentligen skulle en del av päronlagen mixas med färsk mynta) tror dock ingen saknade den mer än ena själv då :)

Kladdkaka:
10 portioner (1 form ca 20 cm i diameter)

8o g mörk god choklad
55 g smör
33 g strösocker
2 ägg
55 g kesella
70 g vetemjöl (eller glutenfri mjölmix)
1 tsk bakpulver

Smält smör och choklad på låg värme.
Vispa ägg o socker, vänd ner chokladsmet o kesella i äggvispet.
Blanda mjöl o bakpulver o rör i.
Grädda i 200 grader i ca 10 minuter, den ska inte vara helt genombakt.
Serveras kall med konserverade päron och vispad grädde.

Inga kommentarer: