Om mig

SKENE, Västra Götaland, Sweden
37-årig mathantverkare...tänker mkt på mat...letar o samlar recept som jag ändå inte använder... Gillar att använda mig av närproducerade råvaror, mkt ekologiskt... Drömmen om ett eget företag blev verklighet den 1 april 2012 då jag öppnade eget café, tyvärr så blev jag av olika orsaker tvungen att stänga ner det den 18 december 2015. Jag lagar fortfarande en massa mat och intentionen är att dela med mig av fler recept...

torsdag, juli 30, 2009

Efterrätt...

Efter lasagnen serverades det en kladdkaka... på mitt vis givetvis, alltså, förutom vispad grädde till fick man konserverade päron till, en liten miss i skrivandet av shoppinglista gjorde att myntan fick utgå (egentligen skulle en del av päronlagen mixas med färsk mynta) tror dock ingen saknade den mer än ena själv då :)

Kladdkaka:
10 portioner (1 form ca 20 cm i diameter)

8o g mörk god choklad
55 g smör
33 g strösocker
2 ägg
55 g kesella
70 g vetemjöl (eller glutenfri mjölmix)
1 tsk bakpulver

Smält smör och choklad på låg värme.
Vispa ägg o socker, vänd ner chokladsmet o kesella i äggvispet.
Blanda mjöl o bakpulver o rör i.
Grädda i 200 grader i ca 10 minuter, den ska inte vara helt genombakt.
Serveras kall med konserverade päron och vispad grädde.

Inga kommentarer: