Så blev det kväll på torsdagen och dags för köttfärslimpa :) rödlöken vi hackade till den fick mina ögon att tåras så till den milda grad att de utanför trodde vi grälade så jag fick nog... Men så var inte fallet!!
Köttfärslimpa
500 g köttfärs
1 röd lök, hackad o stekt
0,5 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1 ägg
1 msk senap
1 msk kapris
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Låt ströbrödet svälla i mjölken minst 5 minuter. Blanda sedan ihop alla ingredienser, stek av ett litet smakprov o justera kryddningen.
Forma en limpa och kör sedan i 175 grader varm ugn ca 45 minuter.
Sås
2 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde
3 msk maizena
0,5 dl hackad gurka (bostongurka)
salt o peppar
ev örtkryddor
Koka upp buljong med grädde, red av med maizenan, låt såsen koka upp och tillsätt sedan gurkan. Smaka av med salt o peppar
Servera med kokt potatis o en grönsallad. Tror att inlagd gurka skulle smaka bra till det hela också...
lördag, augusti 01, 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar