Så har ena varit kock och utfodrat 50 personer med både lunch och middag i 5 dagar... alla jättenöjda och recepten har efterfrågats, här kommer de, ett efter ett. Då ena inte hade kamera i köket blir det recept utan bild!
Först ut blir första dagens middag :)
Lasagne á la mums
ca 50 port plus en massa nattamat ;)
Köttfärssåsen:
8 kg köttfärs
1.5 kg gul hackad lök
2 st rivna vitlökar (solo)
1 kg riven rotselleri
1 kg riven morot
4 kg krossade tomater
två små burkar tomatpuré (gissar på en 200-300 gr)
1 kg tomatketchup
Bryn köttfärsen o löken, tillsätt allt annat. Krydda rikligt med salt, svartpeppar och chiliflingor. Låt småputtra ett par timmar.
sås:
5 liter mjölk
5 dl maizena
5 dl vatten
salt o peppar
koka upp mjölken, blanda maizena o vatten och red av såsen. Krydda med salt o peppar.
mumstäcke:
3 kg keso
3 kg riven ost
1,5 kg syltad paprika
salt o peppar
örtkryddor (jag använder torkade grytörter som jag hittade på Willys)
blanda ihop keson med det övriga, snåla inte med kryddorna.
Varva köttfärs, lasagneplattor o sås i formar, lägg ett lager mumstäcke överst. Kör i ugn, 174 grader i ca 45 minuter eller tills lasagneplattorna är mjuka.
Lasagnen är minst lika god om inte godare dagen efter :)
Fast... ni kanske ville ha receptet i mindre format? till typ 4 pers?
köttfärssåsen:
0,5 kg köttfärs
0,1 kg gul hackad lök
2 st rivna vitlöksklyftor
50 g riven rotselleri
50 g riven morot
250 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
50 g tomatketchup
Bryn köttfärsen o löken, tillsätt allt annat. Krydda rikligt med salt, svartpeppar och chiliflingor. Låt småputtra ett par timmar.
sås:
3 dl mjölk
2 msk maizena
2 msk vatten
salt o peppar
koka upp mjölken, blanda maizena o vatten och red av såsen. Krydda med salt o peppar.
mumstäcke:
200 g keso
200 g riven ost
100 g syltad paprika
salt o peppar
örtkryddor (jag använder torkade grytörter som jag hittade på Willys)
blanda ihop keson med det övriga, snåla inte med kryddorna.
Varva köttfärs, lasagneplattor o sås i formar, lägg ett lager mumstäcke överst. Kör i ugn, 174 grader i ca 45 minuter eller tills lasagneplattorna är mjuka.
Lasagnen är minst lika god om inte godare dagen efter :)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar