Så var det veckans asiatiska inslag... kycklinggryta med kokos o lime...o en massa annat men ändå väldigt enkel att tillaga. Glöm inte att rosta kokosflingorna du serverar vid sidan om, det blir en helt annan fantastisk smak om du gör det!!
Kycklinggryta
4 portioner ungefär...
500 g kycklingfilé
1,5 dl kokosmjölk
1,5 dl grädde
1,5 dl grönsaksbuljong
0,5 röd chilifrukt (eller smaka dig fram med den, ta bort kärnor och hinnorna ihuti o finstrimla)
rivet skal o saft av 1 lime
1 stängel citrongräs -finstrimlad
50 g knaperstekt bacon
3 msk maizena
1 vitlöksklyfta
salt, svartpeppar och persilja
1-2 dl rostad kokos att servera vid sidan om.
Stek kycklingfilén, salt o peppra på den.
Häll över kokosmjölk, grädde o buljong samt tillsätt citrongräs, lime o chili o låt puttra en stund. Red av med maizenan (blanda den med lite kallt vatten i häll i). Tillsätt baconet.
Smaka av med mer salt o peppar om det behövs o ös i en driva finhackad persilja. Vill man kan man ha i lite av den rostade kokosen man serverar vid sidan om...
På camp hade vi pasta till, ris var tanken men det blev en rokad där *s*
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar